دهه شناخت مغز

پیشرفت تمدن و دانش پزشکی، با ایجاد رفاه و شرایط زندگی بهتر، باعث افزایش طول عمر انسان­ها شده است. در سایه پیشرفت دانش پزشکی نوین در عصر جدید، بسیاری از بیماری­های عفونی به بوته فراموشی سپرده شده ­اند یا در زرادخانه ­های ت­ بازان بی ­اخلاق جا خوش کرده ­اند.

 ولی، امروزه بشر با بیماری­­های جدیدی مواجه شده است، که بسیاری از آنها به مغز و اعصاب مربوط می­ شوند. به دلیل اهمیت دانش مراقبت از مغز و تاثیرات مخرب بیماری­های مغز و اعصاب بر سلامتی انسان، سازمان بهداشت جهانی دهه حاضر را به مهم اختصاص داده ­است. در این میان بیماری صرع و تشنج سهم عمده­ ای از بیماری­ها و اختلالات عصبی را به خود اختصاص می­ دهد. این بیماری سلامت بیش از دو درصد از مردم جهان را به مخاطره انداخته است.

متاسفانه، با وجود تلاش­های بی شمار در تولید داروهای جدید و توسعه روش­ های جدید درمانی، در حدود 30% از بیماران صرعی با داروهای موجود قادر به زندگی طبیعی نیستند. بیماران صرعی مقاوم به درمان داروئی با وجود استفاده از روش­های درمانی متعدد، همچنان تشنج­های رام ­نشدنی را نشان می­دهند. در واقعیت، تشنج­ های مکرر و عوارض جانبی داروهای ضدصرع به میزان قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیماران صرعی اثر می­گذارد. بنابراین، بایستی تصمیمات درمانی جدید، بر اساس یافته­ های معتبر برای بهبود کنترل تشنج، افزایش کیفیت زندگی و بیشترین قابلیت تحمل­ پذیری بیماران باشد. لذا، شناسایی زودهنگام صرع و عوامل صرع ­زا به منظور اتخاذ روش درمانی مناسب ضروری است.

 روش­های درمانی شامل استفاده یک یا چندداروی ضدصرع یا گزینه ­های درمانی جایگزین ازقبیل جراحی، تحریک ­عصبی، درمان متابولیک و داروهای گیاهی می­باشد. علی­رغم تاثیر عوامل مختلف در انتخاب روش درمانی، بایستی اثربخشی دارو در کاهش تشنج، خطرات احتمالی و عوارض جانبی را در نظر گرفت.



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها